IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ България започна профилактика на съоръженията си

Компанията ще провери 5 хил. трафопоста до края на октомври

18:16 | 18.05.15 г.
ЧЕЗ България започна профилактика на съоръженията си

ЧЕЗ България започна от днес профилактика на съоръженията си, става ясно от съобщение на компанията. Проверките и необходимите ремонтни дейности ще продължат до края на октомври и ще обхванат над 5 хил. трафопоста.

Компанията предвижда проверките да се извършват през нощта – в периода между 2 и 5 часа. Може да се наложат краткотрайни прекъсвания на електрозахранването, но те ще засегнат възможно най-малък брой потребители, гарантират още от ЧЕЗ България.

По време на профилактиката се подменят повредени или ненадеждни съоръжения и се определят необходимите видове дейности и ремонти, както и техниката, нуждаеща се от рехабилитация.

Припомняме, че при обилните снеговалежи в началото на март тежкият сняг и падналите дървета прекъснаха много електропроводи и оставиха без ток стотици населени места. Най-тежко беше засегната мрежата на EVN България.

Прекъснати бяха и електропроводи на Електроенергийния системен оператор (ЕСО).

Кризисната ситуация обаче повдигна редица въпроси дали електроразпределителните са извършили необходимите действия по профилактика в началото на зимния сезон.

От ЧЕЗ България посочиха в началото на февруари, че финансовите средства за поддръжката и експлоатацията на мрежите са ограничени, а и бюрократичните процедури за обновяването им са тромави. Затова и от компанията поискаха облекчени условия за строителство на градската инфраструктура – енергийна, пътна или водна. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още