IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германски месопреработвател оглежда терени в Северна България за нов завод

Ако компанията се позиционира в България, цялото производство ще е за износ

19:16 | 19.05.15 г.
Германски месопреработвател оглежда терени в Северна България за нов завод

Германско месопреработвателно предприятие от Северен Рейн – Вестфалия анализира подходящи локации в Северна България за разкриване на производство у нас, съобщават от Министерството на икономиката, но без да уточняват името на компанията.

Представителите на германската компания проучват възможностите  - бивши предприятия и терени, за разкриване на нов завод в Монтана, Търговище, Шумен, Русе, Плевен и Разград.

„Надявам се, че съвсем скоро ще имаме повод да съобщим и положителната новина за избрана подходяща локация за инвестицията“, коментира икономическият министър Лукарски след срещата с инвеститора.

От Министерството припомнят, че германската компания прояви интерес към инвестиции в България по време на посещението на Божидар Лукарски в Германия през март. Тогава месопреработвателното предприятие съобщи, че планира да изгради производствена база в региона с първоначално между 60 и 80 работни места. Тенденцията е за увеличаване на работните места за 130 души.

Цялото производство ще бъде за износ, като основният пазар на евентуалната производствена база у нас ще бъде Румъния.

След първата среща в Министерството на икономиката е сформирана работна група, която да потърси възможни места, където германската компания може да инвестира. Създаден е и списък с производители на птиче месо от Северна България, които могат да се превърнат в достачици на германската компания.

Посещението на ръководството на месопреработвателната компания, придружено от представител на Министерството на икономиката ще продължи до края на седмицата. Предвидени са срещи с представители на местната власт и на Българска агенция за инвестиции (БАИ).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още