fallback

Засилен интерес на българи към почивка в Гърция регистрират туроператори

С пълна сила вървят и резервациите за месеците юли и август, макар тогава цените да са по-високи

09:56 | 02.06.15 г. 15

Стотици българи се редят на опашка за лятна ваканция в Гърция. Тази година има по-голям интерес на български туристи за почивка на Бяло море в южната ни съседка. Това твърдят собственици на туристически агенции в Благоевград. Базите им са пълни на 100% през целия месец юни, а сезонът за тях започна още в началото на месец май, пише в. „Стандарт“.

С пълна сила вървят и резервациите за месеците юли и август, макар тогава цените да са по-високи. В благоевградската фирма „Оазис – А" списъците вече са пълни. „Става въпрос за 200 легла в курортите Неа Врасна, Паралия Врасна и Паралия Катерини. Няма свободно легло, сега се връщам от Гърция. Доста добър сезон се очертава тази година", казва собственикът й Васил Ангелов.

Една смяна трае 5 нощувки, цената им сега е между 85 и 100 лева. За пиковия сезон от 15 юли до 20 август сумата вече ще е около 200 лева. В хотелската база има създадени условия за готвене и нашенците често се възползват от това, за да не харчат пари за хапване в гръцки заведения. Там отдъхват не само жители на Пиринския край, а идват все повече хора от цяла България. Туроператори имат договори с определени ресторанти за желаещите да се хранят в тях. Закуската е до 5 евро, а обядът и вечерята струват до 10 евро. Те са само посредници на тази услуга, не печелят нищо от нея.

С всяка изминала година нашенците на лятна ваканция в страната на Омир стават все повече. Хиляди българи, най-вече от Югозападна България – София, Перник, Кюстендил, Самоков, Дупница, Пиринския край, отдъхват сред спокойствието, тишината и зеленината на гръцките летни курорта.

От София до гръцкото село Неа Врасна са малко над 300 километра. Тук е пълно със семейни хотели, потънали в зеленина, в много дворове има палми. Почти всяка къща предлага стаи за гости. Най-голямото предимство е, че морето на Гърция ни е по-близо от нашето Черноморие, признават жители на Благоевград.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:17 | 14.09.22 г.
fallback