fallback

Китайци търсят български партньори за износ на качествено вино

Инвеститори заявиха интерес и към киселото мляко и козметиката

16:45 | 03.06.15 г.

Китайската компания „Пърфект Чайна“ търси български партньори за износ на китайския пазар на големи количества качествено българско вино. Това стана ясно на среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски с ръководители на компанията, начело с президента Дато Уу Суи Лиян, съобщи пресцентърът на икономическото министерство.

„Пърфект Чайна“ в съдружие с българската винарна „Беса Валей“ произведе миналата година специално червено вино с името и подписа на президента Петър Стоянов, чрез което българските вина се промотират в Китай. По информация на „Преса“ бутилката от литър и половина червено вино се продава за 80 евро.

По подобен начин компанията е наложила южноафриканските вина на китайския пазар, пускайки малка партида с подписа на южноафриканския президент Фредерик Ле Клерк. Виното на президента Петър Стоянов се приема добре и в момента търсим съдружие с още български производители, за да изнасяме големи количества качествено българско вино, каза Джеймс Тан Нам Джо, специален пратеник на компанията.

Освен това от компанията проявяват интерес да инвестират в здравословни български храни, като кисело мляко, както и в козметични продукти.

Лукарски се ангажира чрез Българската агенция за инвестиции и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия да предложи на компанията списък от наши производители, които биха могли да произвеждат за китайския пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:28 | 14.09.22 г.
fallback