IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК проверява таксиметровата компания "СК Стил Транс"

Регулаторът ще анализира дали компанията нарушава правилата за лоялната конкуренция

13:00 | 05.06.15 г.
КЗК проверява таксиметровата компания "СК Стил Транс"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се самосезира и ще провери таксиметровата компания „СК Стил Транс” за нелоялна конкуренция след сигнал на телевизионното предаване „Господари на ефира”. Това става ясно от съобщение на регулатора.

В телевизионния репортаж се посочва, че информацията за превозвача, изобразена на стикерите на колите, може да подведе потребителите, че ползват услугите на друга таксиметрова компания – „ОК Супертранс”, която е официален превозвач на Летище София.

Сравнението между автомобилите на двете компании показва, че логата са почти еднакви, посочените телефони за повикване пък се различават само с една цифра. Това може да подведе потребителите услугите на коя фирма използват.

От КЗК посочват още, че в предаването на „Господари на ефира” съобщават, че „измамната схема действа предимно спрямо пристигащи на Аерогара София чуждестранни граждани”. Клиентите биват заблуждавани относно официалния превозвач и предлаганите от него тарифи.

От репортажите стана ясно още, че кола на таксиметровата компания не е издала касова бележка на свой клиент, а написана на ръка квитанция. Клинетите се оплакват и от завишени сметки. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още