IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтите по магистралите приключват до 1 юли, потвърди Лиляна Павлова

Зради крайните срокове продължава работата по Западната дъга, Северната скоростна тангента и магистрала „Струма”

14:47 | 27.06.15 г.
Ремонтите по магистралите приключват до 1 юли, потвърди Лиляна Павлова

Ремонтите по пътищата трябва да приключат до 1 юли. Това е графикът на строителите и изпълнителите относно големите ремонти по магистралите. Това заяви в „Седмицата" на Дарик министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

Тя обясни, че там, където не може да се приключи, ще се замрази и ще се освободи движението, за да може трафикът през юли и август да е безпрепятствен.

„Тук има и два важни елемента - в момента ремонтираме около 50 км от магистрала „Тракия" и всички тези участъци, които са вече готови, а тези, които се ремонтират още, ще бъдат завършени. Други от участъци ще започнат изцяло през септември. Има един малък участък от около 2-3 км, с който може да имаме проблем с маркировката за 1 юли и то е, защото валят дъждове. Другият важен нюанс са виадуктите. Чисто технологично времето за ремонт на един виадукт отнема много повече от 2 месеца, тъй като изцяло подменяме основи и изолация. Така че виадуктите ще са готови наесен. Така че на 1 юли освобождаваме движението изцяло", каза Павлова.

Продължава, обаче работата по Западната дъга, по обхода на Монтана, по Северна скоростна тангента, магистрала „Струма", тъй като няма да може да се спази срокът за завършване, допълни министърът.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още