IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пенсионната реформа не е причина за напускането на полицаите, твърди Бъчварова

Освободените служители от МВР през първото полугодие на 2015 г. към момента са 471, отчете вътрешният министър

17:02 | 17.07.15 г.
Пенсионната реформа не е причина за напускането на полицаите, твърди Бъчварова

Според вицепремиера Румяна Бъчварова не може да се обвързва политиката на правителство за пенсионната реформа с напускането на полицаите.

Освободените служители от МВР през първото полугодие на 2015 година към момента са 471, отчете тя в парламента.

"Oбщият брой на държавните служители напуснали МВР през второто полугодие на 2014 година е 1352 души. Освободените през първото полугодие на 2014 година са били 1754 души", добави тя и пресметна, че повечето напуснали са през първото полугодие на годината, когато пенсионната реформа не беше на дневен ред.

В същото време министърът призна, че има неиплатени обезщетения на напуснали полицаи.

"Броят на служителите, на които не е изплатено полагащото им се по Закона за МВР са 942 души, напуснали от края на 2014 година. Към днешна дата неизплатените суми са на стойност над 16 млн. лева. Те не са изплатени поради липса на финанси от бюджета по показател персонал", коментира Бъчварова и уточни, че няма такова перо заложено в бюджета на МВР за изплащане на обезщетения.

"През март от бюджета на МВР са изплатени най-старите платежни нареждания в размер на 3,5 милиона лева", каза още вицепремиерът.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още