IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петър Москов: Не съм обмислял да подавам оставка

ДПС изигра коректно подкрепата си за промените в съдебната система, коментира министърът на здравеопазването

11:17 | 26.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Петър Москов: Не съм обмислял да подавам оставка

„До момента не съм бил в ситуация, за която да подам оставка”, заяви в ефира на bTV министърът на здравеопазването Петър Москов. По думите му до момента той не се е замислял за подобен ход. Такъв според него е възможен, само ако не бъдат приети законите и нормативните актове, заложени в правителствената програма.

“Политиката е изкуството да правиш необходимото възможно”, коментира още той, посочвайки, че смята, че това е възможният максимум на настоящия парламент.

Москов смята, че резултатът от преговорите за конституционните промени е първата ключова крачка в посока промяна на съдебната система.

Министърът на здравеопазването твърди, че ДПС е изиграла “последователно и много коректно подкрепата за тези промени”.

Като резултат от двуседмичните преговори Москов вижда фактът, че коалицията излиза с по-високо ниво на доверие. По думите му тя може да търси втори мандат.

По повод отношенията между Реформаторския блок и ДПС след преговорите за конституционната реформа министърът заяви, че нито мнението на Реформаторския блок за ДПС се е променило, нито това на ДПС за ГЕРБ и Реформаторския блок.

„Независимо дали се харесваме в персонален план или не, това не означава, че когато има важен проблем, не можем да се обединим около едно решение”, поясни още Москов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още