IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шведски компании проявяват интерес към български поддоставчици

Сътрудничество се търрси във всички сектори на индустрията, леката промишленост и селското стопанство, заяви зам.-директорът на ИАНМСП Никола Стоянов

15:06 | 22.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Шведски компании проявяват интерес към български поддоставчици

Шведски компании търсят възможности български малки и средни фирми да им станат поддоставчици. Това стана ясно при среща на заместник-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Никола Стоянов с Мантас Залаториус, който е заместник-председател на шведската сродна организация Business Sweden, информират от пресслужбата на ИАНМСП.

Скандинавските фирми търсят сътрудничество във всички сектори на индустрията, леката промишленост и селското стопанство. Business Sweden работи в услуга на шведските компании и по тази линия ще оказва съдействие за намирането на партньори в България заедно с нашата Агенция за малки и средни предприятия, заяви Никола Стоянов.

Швеция ще е врата за българските компании за пазарите в цяла Скандинавия, обяви от своя страна Мантас Залаториус.

Агенциите ще започнат да си сътрудничат за улесняването на контактите между бизнеса от двете страни. В момента има сериозен недостиг на надеждна информация за възможностите и в двете държави.

От Business Sweden изразиха готовност да споделят своя опит с българската агенция за изграждането на нова стратегия за развитие на дейността им и мрежата от партньори на фирмите с цел оптимални ползи за бизнеса.

Никола Стоянов отправи покана към ръководството на шведската организация за посещение в България за запознаване с бизнес средата и провеждане на срещи за установяване на сътрудничество. Никола Стоянов бе в Швеция заедно с делегацията на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още