IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КНСБ няма да участва в новия протест на бизнеса срещу цената на тока

От синдиката очакват социални конфликти по време на предизборната кампания за местния вот

12:27 | 12.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КНСБ няма да участва в новия протест на бизнеса срещу цената на тока

КНСБ няма да подкрепи обявения от четирите национално признати работодателски  организации нов протест срещу повишената цена на електроенергията. Това съобщи президентът на организацията Пламен Димитров, цитиран от БНР.

В Бургас той обясни,че липсата на координация е причината синдикатът да не участва в протеста, насрочен за 30 септември.

Въпреки че няма да протестират, от КНСБ вече виждат негативните ефекти от решението на КЕВР – има увеличение на цената на тока между 17%-18%-20%.

„Още няма обявени съкращения, но аз очаквам и това да се случи. И това ще бъде очевидно капката, която ще изкара хората на улицата в съответното предприятие”, каза Димитров.

Очакванията на КНСБ са за съпътстващи социални конфликти по време на предизборната кампания за местния вот. Те ще са заради проблемите в енергетиката и липсата на достатъчно финансиране за редица отрасли в бюджетната сфера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още