fallback

Стратегически инвеститори в региона на Пловдив получиха отличия от Общината

Сред топ инвеститорите са представители на индустриалния бранш и фирми от ИТ и аутсорсинг сектора

13:08 | 14.09.15 г.
Автор - снимка
Създател

13 компании бяха отличени от Община Пловдив като ключови инвеститори за региона за последната година. Кметът инж. Иван Тотев връчи отличията по време на бизнес форума „Пловдив 2020 – какво е нужно за развитието на индустрията, културния туризъм и инвестициите”, организиран от изданията „24 часа“ и „Труд“ съвместно с Общината.

Сред топ инвеститорите са както представители на индустриалния бранш – компаниите ABB Bulgaria, АТАРО КЛИМА, Biofresh, КЦМ 2000 Груп, ЛИБХЕР-Хаусгерете Марица, Magna Powertrain, SЕNSATA Technologies и ТРАКИ, така и фирми от ИТ и аутсорсинг сектора - ПРОГРАМИСТА, Reward Gateway, Speedflow, Telus International Europe и 60К.

В последните години Пловдив бележи значителни успехи в икономически план. Според кмета инж. Иван Тотев това се дължи на географското положение на града и региона, целенасочената политика на местната власт и на държавата, наличието на образовани кадри и на добра инфраструктура. Всичките тези условия, събрани на едно място, привличат инвеститори, а те от своя страна подпомагат местната икономика и повишават качеството на живот. Именно това е причината Общината да изкаже признателност към компаниите, които имат ключов принос за подема на региона и града.

По време на бизнес събитието участие взеха Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, Николина Ангелкова, министър на туризма, и Божидар Лукарски, министър на икономиката. Те също изказаха мнение, че Пловдив все по-убедително се налага като топ дестинация за ИТ и аутсорсинг бранша, а Тракия икономическа зона е успешен пример за привличане и задържане на инвеститори от индустриалния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:44 | 14.09.22 г.
fallback