fallback

Плевнелиев призова за позитивни послания по време на кампанията за местния вот

В телевизионно обръщение към нацията президентът акцентира и върху инициирания от него референдум за електронното гласуване

20:35 | 06.10.15 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

В телевизионно обръщение към нацията президентът Росен Плевнелиев призова политическите партии да излъчат позитивни послания в рамките на настоящата предизборна кампания преди местния вот, насрочен за 25 октомври. Освен това държавният глава акцентира и върху инициирания от него референдум за електронното гласуване.

„Всички избори носят своята специфика и са еднакво важни за демократичното развитие на държавата, но на местните избори ние избираме тези политици, които ще са най-близо до нас, които ще управляват нашия град или село, които ще взимат решения за развитието на нашия квартал, за улицата, по която всеки ден се движим, за парковете и градините, в които играят децата ни. Уверен съм, че вече имаме достатъчно опит, за да направим най-добрия избор”, обяви президентът Росен Плевнелиев в телевизионно обръщение към нацията по БНТ, цитиран от Dnes.bg.

Държавният глава подчерта, че кметовете са най-близо до хората и затова трябва "да дадем гласа си за този, който предлага конкретни и работещи решения, който има и знанията, и възможностите да се възползва най-пълноценно от европейските и национални средства за благоустройство на общината".

Плевнелиев акцентира на европейската солидарност, която по думите му е част от нашия живот. “Тя може да подпомогне развитието и на най-малкото, и на най-отдалеченото населено място, стига то да бъде управлявано от компетентен, амбициозен политик, с ясна визия, но и експерт, който знае как да осъществи идеите си”, смята държавният глава.

Той призова политическите партии да се възползват най-пълноценно от оставащото време до изборите, като акцентират върху конкретните идеи и намерения на техния кандидат. "Защото в политиката и на национално, и на местно ниво, доверието се гради върху изпълнените обещания”, подчерта той.

"Нека не залагаме на евтин популизъм или криворазбран национализъм, защото от тях няма да се създадат нито работни места, нито ще се подобри жизнената ни среда. Българските граждани очакват конкретни стъпки за модернизация и прогрес, които да подобрят качеството на живот в българските региони”, добави още държавният глава.

Той призова участниците във вота да се придържат към позитивните послания, защото по думите му никой изборен резултат не може да бъде оправдан, ако е за сметка на обществената стабилност, на етническата и религиозна толерантност.

“Има граници на политическото поведение, които нямаме право да пресичаме, защото те имат пагубно влияние върху цялото ни общество. Езикът на омразата може само да руши и ние всеки ден усещаме щетите, които нанася безпринципното противопоставяне и стремежът да се очерни опонентът на всяка цена”, заяви Плевнелиев.

Президентът не пропусна да акцентира и върху инициирания от него референдум за електронното гласуване.

“Пряката демокрация е големият отсъстващ през изминалите 25 години на прехода, в който изграждаме нашата демократична държава. Сега имаме възможност да се възползваме от всичко позитивно, което тя носи. Затова е необходимо всички да се отнесем с необходимата отговорност към подготовката на предстоящия референдум”, посочи държавният глава.

Според него без значение дали хората ще отговорят с “ДА” или с “НЕ” на зададения въпрос, на този референдум няма да има губещи. “Винаги когато политиците се съобразяват с мнението на народа, печели държавността!”, категоричен бе Плевнелиев.

"Бъдете активни! Не само в деня на изборите, но и по време на кампанията. Търсете информация, поставяйте своите въпроси и изисквайте ясни и конкретни отговори”, отсече държавният глава.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:16 | 11.09.22 г.
fallback