IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо два пъти са се увеличили дарителите в България за година

Има спад в даренията от компании

18:20 | 19.11.15 г.
Близо два пъти са се увеличили дарителите в България за година

Близо два пъти са се увеличили дарителите в България за последната една година, сочат данни от Световния дарителски индекс за 2015 г. 38% от българите са участвали в дарителски инициативи през тази година, а през 2014 г. те са били 27%.

Данните представи президентът Росен Плевнелиев по време на церемонията за връчването на Десетите годишни награди "Най-голям корпоративен дарител" за 2015 г., съобщиха от преслужбата на държавния глава.

Според данните, увеличават се даренията от фондациите и от физическите лица у нас. Тенденцията е много позитивна и се гордеем с това, коментира президентът.

Същевременно за втора поредна година се наблюдава спад в броя и обема на даренията от компаниите.

„Ето защо вече е време да мислим за устойчивост. До откриваме и да посочваме добрите практики и у нас, и в чужбина, като една от тях е създаването на собствени фондации от компаниите, които стратегически и последователно да изразяват визията на социално отговорния бизнес“, заяви президентът.

Той връчи наградите в категория „Най-добра дарителска програма на малко и средно предприятие“ на българския клон на „Samsung Electronics“ за програмата „Trends of Tomorrow“. В словото си президентът посочи, че дарителството не трябва да бъде еднократен акт или участие в кампания, а да се изразява в съпричастност и готовност за подкрепа на всяко човешко същество, изпаднало в нужда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още