IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВнР препоръча на българите в Брюксел да избягват масово посещавани места

Белгия повиши нивото на заплаха от атентати до максималната четвърта степен

16:13 | 21.11.15 г.
МВнР препоръча на българите в Брюксел да избягват масово посещавани места

Българите, които пътуват или вече пребивават в Брюксел, да избягват масово посещавани места - търговски центрове, улични или културни прояви, жп гари и други, препоръчват от българското Министерство на външните работи.

Препоръката е във връзка с максималната степен на заплаха от терористичен акт, обявена в Белгия днес. Затворено през уикенда ще бъде метрото в Брюксел, а руската информационна агенция ТАСС съобщава и за затворени големи търговски центрове, кина, стадиони, басейни и клубове.

Отменени са няколко футболни и баскетболни мачове, както и концерта на Джони Холидей, допълва още агенция.
От съображение за сигурност по главните търговски улици на белгийската столица не е отворен нито един магазин. Затворени за посетители и с блокиран достъп са и множество туристически обекти.

Премиерът на Белгия Шарл Мишел съобщи тази сутрин, че причината за тези мерки е информацията, която властите са получили за готвен атентат по подобие на атаките в Париж.

Местни медии съобщават и за намерено химическо оръжие, но тази информация официално беше отречена от белгийската прокуратура. При обиски в дома на заподозрян за свързан с нападенията във Франция обаче са открити множество огнестрелни оръжия, допълват властите. 

Във връзка със ситуацията в Белгия от българското МВнР публикуваха и дежурните контакти в посолството на страната ни в Белгия и на консулската ни служба. Краткосрочно пътуващите в Брюксел могат да оставят и свои координати за връзка, препоръчват още от външното министерство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още