IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново законодателство ще насърчава социалното предприемачество

Държавата ще подпомага предприемачите, които ще инвестират в тази област, заяви Ивайло Калфин

12:54 | 18.12.15 г.
Ново законодателство ще насърчава социалното предприемачество

Подготвя се законодателство в областта на социалното предприемачество. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин на официална церемония, на която бяха връчени Годишните награди на Министерството на труда за социални иновации в подкрепа на социалното предприемачество, предаде Агенция “Фокус”.

Министърът допълни, че уредбата ще даде дефиниция за социално предприятие и държавата ще подпомага предприемачите, които ще инвестират в тази област.

„Предвиждаме различни инструменти, с които да подкрепим този вид инициативност”, посочи Ивайло Калфин и допълни, че бизнес моделът на социалното предприемачество е жизнен и устойчив.

„В ЕС в доста страни е регламентирано социалното предприемачество, то е бъдещето, ако търсим в кратък срок максимално да разширим грижата за хора в уязвимо положение”, посочи министърът. По думите му регламентирането на социалното предприемачество у нас ще даде повече видимост и ще насърчи интереса към него.

Калфин каза още, че примерите по света показват, че бизнес моделът на подобни социални предприятия ефективно допълва усилията на социалната политика на държавата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още