IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова обмисля облекчения за концесионери на плажове

Новият регламент за ски учителите ще гарантира качеството на услугата, здравето и безопасността на туристите, смята министърът

10:02 | 08.01.16 г.
Ангелкова обмисля облекчения за концесионери на плажове

Министерството на туризма обмисля облекчения за концесионери на плажове, след като концесиите на ивиците минат към туристическото ведомство. Това става ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова пред агенция Фокус.

„Концесионери, които предлагат по-ниски цени на плажните принадлежности и услуги, ще получават и преференции при избора за стопанисване”, коментира Ангелкова.

Според нея идеята за групиране на плажовете, отдавани на концесия, според тяхната индивидуалност, ще подобри услугата. На този етап обаче подробна концепция за концесиите на плажовете Ангелкова не може да даде, защото не е приет законопроектът за прехвърлянето им от Министерството на регионалното развитие и благоустройството към турстическото министерство. 

„Нужни са ни досиета за всеки един плаж, всичко, което като анализи е правено към момента, за да може и ние да предоставим една детайлна концепция, едно детайлно групиране на плажовете, за да може то наистина да има своята практическа и реална приложимост и да се усети ефектът от потребителя“, обясни Ангелкова.

Информацията между двете министерства ще започне да се прехвърля след приемане на законопроекта.

Регламентът за упражняване на професията „ски учител” ще създаде условия да се подпомогне работата на този бизнес, каза Ангелкова по повод наредбата, регламентираща професията „ски учител”.

Новият регламент ще гарантира качеството на услугата, здравето и безопасността на туристите и ще помогне на ски учителите да получат удостоверения за своята работа и умения.

“Ако в момента някой реши да направи една проверка на дадено ски училище, няма критерий, по който това да стане, защото единствените документи са фирмените регистрации и плащанията на данъците“, обясни Ангелкова. И допълни, че поради липсата на конкретни изисквания няма как да се провери качеството на услугата, спазването на методика и дали броят на клиентите в дадена група е допустим.

„Ние въвеждаме да се полагат изпити за теория и практика, за да може ски учителите, които искат да имат специализация по алпийски ски, ски бягане или сноуборд, да могат да получават удостоверение за правоспособност за това и съответно да определят нивата, което ще става по-бързо с подходяща градация – с A, B или C“, посочи министърът.

Николина Ангелкова каза още, че ще бъдат разгледани и обсъдени най-добрите варианти и текстове по новата наредба заедно с бранша, така че правилата да бъдат работещи и в полза на всички.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още