IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП добавя и вътрешната сигурност сред мотивите за вота за недоверие

Служителите в МВР са демотивирани заради готвените реформи, смята лидерът на БСП Михаил Миков

17:33 | 12.01.16 г. 1
БСП добавя и вътрешната сигурност сред мотивите за вота за недоверие

Зачестилите тежки престъпления са индикатор за отстъвието на политика в областта на вътрешната сигурност, заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на пресконференция днес. По тази причина и проблемите в тази сфера също ще бъдат включени като основание за готвения от месец вот на недоверие към правителството, съобщи той-

Миков посочи, че служителите в Министерството на вътрешните работи (МВР) са демотивирани заради предложенията за реформи, с които се отнемат социалните им придобивки.

Според лидера на БСП консултациите за вота с останалите парламентарни групи ще започнат през тази седмица. Освен вътрешната сигурност, възможни теми "червените" виждат и в сектора здравеопазване, както и по отношение на демографаската политика на управляващите.

Според разпоредбите на Конституцията вот на доверие може да бъде внесен по искане на поне една пета от депутатите в Народното събрание (48 народни представители). БСП обаче има само 39 депутати в 43-то Народно събрание, което налага партията да потърси подкрепа от останалите парламентарни сили, за да внесе вот на недоверие към управляващите. 

"През настоящия сезон за нас е от изключително значение дефинирането на границата между управляващи и опозиция", коментира още Миков, цитиран от пресцентъра на БСП.

От партията са категорични, че внимателно следят натрупването на дефицит от страна на общините. Това е системен риск за бюджета на страната и нормалното функциониране на местната власт, посочи още Миков.

"Ще настояваме да получим пълна информация в кои общини се формират тези дефицити, защото има риск правителството по политически причини да подпомага едни или други общини", каза лидерът на БСП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
Ай сиктирБЕпедалиГрозни!В България да не живеят само ченгета ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още