IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реформаторският блок не излъчи нов кандидат за министър на образованието

Утре председателите на партиите от блока ще се срещнат с премиера, а след това ще се обсъждат конкретни имена

23:36 | 28.01.16 г. 4
Реформаторският блок не излъчи нов кандидат за министър на образованието

Реформаторският блок не излъчи кандидат за нов министър на образованието по време на спешното си заседание от тази вечер, продължило над 3 часа.

Припомняме, че днес премиерът Бойко Борисов поиска оставката на министъра на образованието проф. Тодор Танев заради скандалите с учебните програми от последните дни. Министър председателят постави и срок до края на днешния ден Реформаторите да предложат нов кандидат за поста.

Утре в 12.00 часа предстои среща на председателите на партиите от блока с Борисов, а след това ще бъде свикан и Изпълнителният съвет, на който да бъдат обсъдени конкретни имена, съобщи пред журналисти лидерът на НПСД Корман Исмаилов.

Реформаторският блок дава висока оценка на работата на Тодор Танев и екипа му, обяви Исмаилов и припомни, че още през декември партията е препотвърдила подкрепата си за излъчените от блока министри и няма проблеми с тях.

Попитан дали е един от номинираните за образователен министър, Даниел Вълчев от Движение “България на гражданите” поиска “да не се създават неправилни очаквания”.

“В Реформаторския блок, въпреки трудностите, има процедури, по които се взимат решения”, обясни той.

Малко преди това на излизане от сградата на “Раковски” 134 министър Тодор Танев заяви, че ще продължи да работи за Реформаторския блок, образователната система и стабилността на правителството.

Той се раздели с журналистите с думите "Аве Цезаре, отиващите на смърт те поздравяват", съобщава БТА.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
Отн.: Май тия скандали ВСС и за образованието са малко поръчкови!Тази тотално сбъркана реформа в образованието да объркват учебници на средното и висшето и да обгрижват БАН с пожизнени възнаграждения може и да е поръчкова, обаче е поръчана отпреди 25 год. ... за срок от 50.Какво сменят учебници и програми - трябва да уволнят всички пенсионери от администрацията без право на работа на държавно-административна длъжност, иначе тези лица ще разкажат майката на демографията.Нищо ни нямаше на средното и висшето образование още през 90-та год. - какво толкова реформират, след като не знаят изобщо какво правят с това образование.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Легенда:1) **** = cмъpт2) ***= ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Куковци и куковици, отивате ли на смърт? Чувствате ли се като ***, от който Вожда се бърше? Добре ли е да ви колят ритуално за курбан, за замитане на вонята?Осъзнавате ли, каква грешка направихте, когато не си тръгнахте заедно с Радан и ДСБ? Тази която следвате, Кунева-Пръмова, тя никога няма да си тръгне. Думата "достойнство" и е непозната. За нея е позната само думата власт, ама няма потенциал да води, та затова гледа да се закрепи и да стои докато може. Всичките от НДСВ котилото са такива. НДСВ беше втори шанс за всички онези, които не успяха да пробият през СДС и БСП, поради некадърност и/или липса на потенциал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
Сините камъни
преди 8 години
Кога Борисов ще иска оставката на Москов!Май тия скандали ВСС и за образованието са малко поръчкови!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още