fallback

Реформаторският блок номинира Меглена Кунева за министър на образованието

ДСБ не са участвали в гласуването с мотива, че са в опозиция

18:58 | 29.01.16 г. 7

Реформаторският блок номинира Меглена Кунева за поста министър на образованието. Друга номинация на Изпълнителния съвет на РБ не е разглеждана. ДСБ не са участвали в гласуването на номинацията с мотива, че те са заявили, че са в опозиция.

Поне до сряда титуляр остава проф. Тодор Танев, а кандидатурата на Кунева ще бъде гласувана в парламента в сряда. Ако номинацията бъде одобрена, Кунева ще бъде осмият министър на образованието за последните седем години.

Самата Меглена Кунева е дала съгласието си да поеме образователното министерство.

"Благодаря на колегите от Реформаторския блок, че бяха единни в мнението си. Винаги предлагаме решение, когато има нужда такива", лаконична беше номинираната за министър.

"Госпожа Кунева има необходимия опит, както и много подготвени хора в екипа си, с които ще работят за продължаване на реформата в образованието", коментира пък Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок и заместник-председател на „Движение България на гражданите“, цитиран от пресцентъра на партията. .

Аз си отивам, но няма да подпиша оставката си, няма аргументи. Каквото искат от мен ще го направя, заяви от своя страна проф. Танев пред БНТ. Той изтъкна, че никога не е имал подкрепа на нито една политическа партия.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:45 | 11.09.22 г.
fallback