IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валмарк ще обжалва наложена от КЗК глоба

Дружеството настоява, че е представило продукта си не с реклама, а със статия

17:22 | 19.02.16 г.
Валмарк ще обжалва наложена от КЗК глоба

„Валмарк България“ ще обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която наложи глоба на компанията заради публикация за хранителна добавка за стави, съобщава компанията.

Управителят на дружеството Десислава Райчинова коментира, че „Валмарк“ ще продължава да образова потребители за ползите от хранителните добавки и как да правят информиран избор, когато се грижат за здравето си.

Припомняме, че КЗК наложи санкцията, след като бе сезирана за публикация във вестниците „Уикенд“ и „Ретро“ от конкурента „Зонафарм“ ООД. Глобата е в размер 64 980 лв.  - 0,5% от нетните приходи от продажби на дружеството за финансовата 2014 година. 

В производството конкурентът твърди, че „Валмарк“ представя продукта си с реклама, а производителят смята, че това е статия, с което КЗК не е съгласна.

„Валмарк“ образова потребителите и подхожда отговорно към това те да бъдат по-информирани относно различните съставки, различните форми и различните дозировки в хранителните добавки. Като лидер на пазара, „Валмарк България“ е имала подобни образователни кампании през годините и това няма да се промени“, казват от компанията.

Уточнява се, че твърденията в публикацията, за които КЗК налага глоба на „Валмарк България“, са подкрепени от: водещи специалисти в областта на ортопедията - доц. д-р Станчев, началник на „Клиника по ортопедия, травматология и гръбначна хирургия“ към столичната УМБАЛ „Света Анна”, „Европейската лига по ревматология“ (EULAR), „Асоциацията по храни и лекарства на САЩ“ – FDA (Food and Drug Association), вещото лице, назначено от КЗК - доц. д-р Иван Ламбев, д.м., фармаколог.

Компанията обяснява, че публикацията не споменава по никакъв начин конкурент, пряко или косвено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още