IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъчварова: Заплатите на служителите в МВР няма да бъдат намалявани

Предвидена е организация, ако част от мигрантите в Идомени се насочат към страната ни, твърди министърът на вътрешните работи

18:24 | 01.03.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Бъчварова: Заплатите на служителите в МВР няма да бъдат намалявани

Заплатите на служителите в МВР няма да бъдат намалявани, заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от БТА.

Вчера синдикатите във ведомството предуприха за предстояща корекция на възнагражденията.

Бъчварова подчерта, че това не отговаря на истината. По думите ѝ ограниченията, които се въвеждат сега, ще действат след 20 години. Румяна Бъчварова добави, че всичките подготвяни промени са били предоставени първо на синдикатите и представителите им много добре знаят, че "интересът на служителите в МВР няма да бъде засегнат". 

По темата за бежанската вълна Бъчварова каза, че ведомството има план, който е разчетен до часове, за това как и къде ще бъдат разположени силите на МВР в зависимост от развитието на ситуацията с бежанците.

Предвидена е организация, ако част от мигрантите в Идомени тръгнат към нашата страна.

Тя посочи, че МВР има готовност, но се надява да не се налага да го доказва.

Вътрешният министър заяви, че до този момент информацията, че по сателитни снимки е засечена контрабанда на гориво за България, идваща от "Ислямска държава", не се потвърждава. Тя добави, че данните се проверяват.

Бъчварова, премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров участваха в Национално съвещание в Академията на МВР с ръководството на МВР и ДАНС. Целта на съвещанието е била да се разгледат основните приоритети в работата на МВР от тук нататък. Обсъждани са били и постоянни и систематични мерки за борба с корупцията и охраната на обществения ред.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още