IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна приемът на заявления за застраховане на агропродукция

За 2016 г. бюджетът на държавната помощ е 1,5 млн. лева

11:09 | 21.03.16 г.
Започна приемът на заявления за застраховане на агропродукция

Започна приемът на заявления по Схемата за държавна помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция, съобщи Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).

Oт днес, 21 март, до изчерпване на ресурса по схемата, но не по-късно от 31 август 2016 г., могат да се подават заявления в областните дирекции на Фонда. 

До 30 септември стопаните трябва да представят застрахователните си полици в отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ в областните дирекции. Срокът за сключване на договорите и изплащане на средствата е до 16 декември тази година.

За 2016 г. бюджетът на държавната помощ е 1,5 млн. лева. Максималният размер на подпомагане, което може да получи един фермер, е до 65% от стойността на застрахователната премия.

Целта на помощта е да се насърчат малките и средните предприятия, земеделските стопани, които отглеждат плодове, зеленчуци, етерично-маслени култури и тютюн, доброволно да застраховат селскостопанската си продукция срещу неблагоприятни климатични събития.

За целия период на действие на схемата за застраховане на селскостопанска продукция (2015-2020 г.) е определен бюджет от 21 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още