IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трети пореден ден без полети от София до "Завентем"

Отменят сe два полета на "България Ер", планирани за четвъртък - един излитащ и един кацащ

20:15 | 23.03.16 г.
Трети пореден ден без полети от София до "Завентем"

И утре, 24 март, летище София отменя предвидените полети до и от летище „Завентем“ в близост до Брюксел, изпълнявани от авиокомпания „България Ер”, съобщиха от столичната аерогара.

Отменят се полетите FB 407A, излитащ за Брюксел с планиран час 17:40 ч, и FB 408A, кацащ от Брюксел, с планиран час 23:55 ч.

Полетите на авиокомпания Wizz Air до и от летище „Шарлероа“, което също се намира близо до Брюксел, ще се изпълнят по разписание.

Летище „Завентем“ ще остане затворено и в петък, предаде Ройтерс, като се позова на белгийската информационна агенция Belga. 

Авиокомпанията Brussels Airlines търси алтернативни летища за утрешните си полети, тъй като летището в Брюксел ще остане затворено, се казва в съобщение на авиопревозвача, публикувано в Twitter.

Летищните власти в „Завентем” обявиха, че са анулирани по около 600 полета днес и утре. Това означава, че са засегнати близо 180 хил. пасажери.

Чужденците, оказали се блокирани в Брюскел, са принудени да напускат Белгия чрез летищата в Холандия, предаде ТАСС. Това е основният алтернативен маршрут, който се предлага на гостите на брюкселските хотели.

Полетите от и до „Завентем” бяха спрени във вторник след взривовете на летището, отнели живота на 34 души. Ранени бяха над 250 души.

Атентатите причиниха и сериозни нарушения в транспорта в Европа, като бяха отменени или пренасочени редица полети, а в Брюксел беше спрян градският транспорт, както и високоскоростните влакове от и към белгийската столица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още