IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министърът на туризма ще одобрява програмите на концесионерите на плажовете

Програмите трябва да са придружени със схема за охраняваните части и спасителните постове

13:22 | 13.04.16 г.
Министърът на туризма ще одобрява програмите на концесионерите на плажовете

В срок до 30 април концесионерите и наемателите на плажове ще са длъжни да представят за одобрение на министъра на туризма програмите си за организацията на водноспасителната дейност за летния сезон.

Правителството одобри промяната с Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи, съобщават от Министерския съвет. 

Измененията предвиждат концесионерът или наемателят на морски плаж да представя на министъра на туризма за съгласуване програма за организацията на водноспасителната дейност за летния сезон. Програмата следва да е придружена със схема за охраняваните части от прилежащата към морския плаж акватория и разположението на спасителните постове.

С промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие основните дейности по осъществяването на държавната политика за поддържането и управлението на морските плажове преминаха към министъра на туризма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още