IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackPeak Capital е придобил миноритарен дял в Астрал Холидейз

Туристическата компания ще въвежда със средствата нови технологии за обслужване на клиентите си

15:47 | 28.04.16 г.
BlackPeak Capital е придобил миноритарен дял в Астрал Холидейз

Инвестиционният фонд BlackPeak Capital е придобил миноритарен дял в една от най-големите български туристически компании “Астрал Холидейз”, съобщават от фонда.

BlackPeak е основан през 2014 г. и е една от двете компании, избрани от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) за мениджъри на коинвестиционни фондове за рисков капитал по инициативата JEREMIE в България.

Фондът е инвестирал в компании като Walltopia, IPS, Букпринт, Булпрос, както и няколко чуждестранни фирми от различни сектори на икономиката.

“Астрал Холидейз” е първият български туроператор, който привлича институционален финансов инвеститор.

“Новото финансиране ще даде възможност на “Астрал” да стане по-модерен оператор чрез въвеждане на технологии и иновации, за да се подобри обслужването на клиентите", коментира Христо Гълбачев, главен изпълнителен директор на туристическата компания.

Предвижда се със средствата да бъде въведена изцяло нова уеб базирана платформа за клиенти на туроператора. Така компанията ще може да предлага т.нар. динамични пакети туристически услуги на клиентите си, допълва Гълбачев.

“Астрал” е създадена през 1995 г. Компанията разполага с 18 офиса в страната и с екип от над 200 висококвалифицирани специалисти. Туроператорът има мрежа и от над 350 туристически агенции, които предлагат продуктите на компанията в България. Компанията е сертифицирана и от IATA и работи с най-популярните в света системи за резервация - Amadeus и Sabre.

Тя е и официален представител за България на един от най-старите туристически марки - Thomas Cook. Други основни партньори на фирмата са SUNDIO Group и BCD Travel.

От Black Peak поясняват, че туризмът е жизненоважен сектор за българската икономика, заради което фондът е търсел подходяща възможност за инвестиция в сектора. Според фонда “Астрал” е зряла и добре диверсифицирана компания, призната от много международни партньори и добре възприемана от българските клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още