IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изграждането на системата за тол таксите ще се забави

Подадена е жалба в КЗК срещу обявения от АПИ търг за изпълнител на системата

17:42 | 10.05.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Изграждането на системата за въвеждане на тол такси по магистралите ще се забави. Това коментира пред Investor.bg инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Той заяви това по повод на жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) срещу обявената от АПИ обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т и за въвеждане на система за електронни винетки.

Търгът бе обявен на 5 април 2016 година и се очакваше изпълнителят да получи до 200 млн. лв. без ДДС. Срокът за подаване на оферти е 30.05.2016 г., а отварянето беше планирано за следващия ден.

Жалбата в КЗК е подадена от „Мархинженеринг“ ЕООД с искане за временни мерки.

„Процедурата ще се забави, докато се произнесе КЗК. Интересите в тази посока са големи, дори с един месец да бъде забавена процедурата, някой ще извлече полза от това“, смята Лазаров.

Компанията, подала жалба, е с предмет на дейност проектиране, строителство, обзавеждане, строителни ремонти и други дейности. Управител е Георги Георгиев Божков.

Публикуваната обществена поръчка предвиждаше за товарните автомобили над 3,5 т пътните такси да се плащат на база изминато разстояние, а за леките автомобили – за време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Ironhorse
преди 7 години
Колега,не е това методът да привлечете нови клиенти, нито е подходящият канал за комуникация, нито рекламното съобщение е изпипано, да не говорим за таргет.С най-добри чувства ви казвам, че за 25 лева на година доплащани към Каското, имам право колкото пъти в годината ми се наложи да ползвам пътна помощ за разстояние от 170 км., дори за една спукана гума, ако искам, не само за механична повреда.Бъдете креативен, замислете се и ще спечелите.Сега само ще си губите времето, а и по-скоро ще постигнете обратен ефект.Искрено желая успех.ПП. Моля проучете какво означава думата "репатриране".Ще се изненадате. Да, знам, че в България се употребява в смисъла, който влагате, но в цял свят има съвсем друго значение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
towingbg
преди 7 години
Пътна помощ София http://***.towingbg.com/ Вашият приятел на пътя! Денонощно и експресно репатриране на леки коли джипове и бусове на цена от 30 лева предлагаме и подаване на ток, отдаване под наем на платформа и колесар и преглед на колата преди покупка обадете се на телефон: 0879 20 36 40
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още