IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Важната подкрепа е на Патриотичния фронт и на Реформаторския блок

АБВ в нищо важно не са ни подкрепили. Те винаги са се съревновавали с БСП кой е по-ляв, коментира от Лондон премиерът

22:42 | 11.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Снимка: Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов, който е на посещение в Лондон, коментира оттам актуалните политически теми у нас. Той заяви, че за него важната подкрепа е на Патриотичния фронт, на Реформаторския блок и на всеки, който разумно смята, че "нови избори са само рай за контрабандистите, за корупцията и за всички олигархични кръгове", предаде БТА.

"Ние сме готови за избори във всеки момент, но няма да е честно към народа, но зависим и от партньорите си. Ако патриотите и реформаторите са стабилни, и ние сме стабилни, ако не - избори", допълни той. "Навремето Румен Петков ме направи премиер... Да не прекаляват с играта на нерви, защото може и да не ми издържат в един момент", каза министър-председателят.

"Калфин е професионалист, добър човек. По всички теми сме полагали огромни усилия. Подкрепа получаваше от всички и за пенсионната реформа и не на последно място - над 220 млн. извън бюджета, от парите от контрабанда, която храни корупцията, дадохме на българските пенсионери", отбеляза премиерът Борисов.

"Погледнато реално, АБВ в нищо важно не са ни подкрепили. Те винаги са се съревновавали с БСП кой е по-ляв. В прагматичните решения трудно са ни подкрепяли. Проблемът е, че ние научихме от медиите от пресконференцията какво са решили и аз мисля, че отдавна са го решили, защото президентските избори са им важни", посочи още той.

В разговорите си "на четири очи" в Лондон Бойко Борисов и премиерът на Великобритания Дейвид Камерън обсъдиха темата за бежанците, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

"Говорихме за процесите, които текат между ЕК, ЕП и Турция, за състоянието на нашата граница", заяви премиерът Борисов след срещата си с Камерън. В коментар по повод публикации в белгийски медии за терорист, спрян на българската граница, премиерът посочи, че службите на двете страни работят изключително добре, а страната ни разчита на подкрепа и от Великобритания, и от други държави, особено с техника.

Министър-председателят допълни, че последната година и половина правителството и държавата са съсредоточени в борбата с контрабандата и финансовите резултати го доказват. "Далеч съм от мисълта, че сме изкоренили всичко и това е максимумът, но при всички случаи се толерира от нашите партньори, че правителството има воля да го прави", каза премиерът по отношение на борбата с корупцията.

Друга обсъдена тема на срещата е енергийната диверсификация в Европа. "Ние много активно работим за подкрепа на газовия хъб "Балкан", полагаме усилия, страната ни може да стане газов разпределител и премиерът Камерън е наш помощник, за да можем да привлечем големи компании", допълни Борисов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още