fallback

Разрешенията за промишлена обработка на тютюн ще се издават по нов ред

Министърът на икономиката ще отговаря за процедурите

14:20 | 20.07.16 г.

Разрешенията за промишлена обработка на тютюн ще се издават по нов ред, реши Министерският съвет. Днес министрите промениха Наредбата за издаване и за отнемане на разрешения за промишлена обработка на тютюн и за производство на тютюневи изделия, съобщи пресслужбата на кабинета.

Министърът на икономиката ще контролира процеса по разглеждане на заявленията и по изготвяне на съответните актове на Министерския съвет. Министърът на финансите се освобождава от участие в процедурата по издаване на разрешенията. Така процедурата се опростява, се казва в съобщението.

С изменената Наредба изчерпателно се посочва кръгът на лицата, които могат да подават заявления и да извършват промишлена обработка на тютюн и производство на тютюневи изделия.

Директорът на Агенция "Митници" ще може да предлага представител на агенцията, който пряко да участва в цялостния процес по издаването на разрешенията и в последващ контрол върху тази дейност. Броят на членовете на експертния съвет се променя от 9 на 5, с цел по-голяма оперативност.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:29 | 12.09.22 г.
fallback