IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Болници получават апаратура за над 1 млн. лв. от "Българската Коледа"

Подпомагат се изследванията, лечението и рехабилитацията на 405 деца

15:15 | 12.08.16 г.
Болници получават апаратура за над 1 млн. лв. от "Българската Коледа"

Медицинска апаратура за над 1,1 млн. лева ще получат 19 лечебни заведения в цялата страна по благотворителната инициатива на президента „Българската Коледа“. До края на октомври медицинската апаратура ще бъде доставена и въведена в експлоатация в лечебните заведения, съобщават от пресслужбата на държавния глава.

За да помогне за спасяването на повече деца в критично здравословно състояние, кампанията „Българската Коледа“ 2015/2016 г. имаше за цел да осигури нова високотехнологична апаратура за диагностика, мониториране и лечение в университетски и областни болници, в които функционират клиники за реанимация и интензивно лечение.

Всички постъпили оферти са оценени по критерия „икономически най-изгодна оферта“.

Сключени са договори за доставка на медицинска техника на обща стойност 1 103 550 лв. за 19 лечебни заведения.

Апаратурата, която ще бъде дарена на клиниките по реанимация и интензивно лечение в лечебните заведения, включва транскутанен апарат за неинвазивно измерване на кръвен билирубин, мултифункционална видеоларингоскопска система, флоуцитометър, апарат за неврофизиолофичен мониторинг, апарат за близка инфрачервена спектроскопия, апарат за постоянно положително налягане в дихателните пътища – СРАР и др.

На 1 декември 2015 г. държавният глава Росен Плевнелиев даде началото на кампания 2015/2016 г. под надслов „Да помогнем на децата в реанимация“. Близо 5 на сто от постъпващите за лечение деца са със заплашващи живота критични състояния, налагащи незабавна висококвалифицирана помощ.

В кампанията 2015/2016 г. „Българската Коледа“ са подпомогнати изследванията, лечението и рехабилитацията на 405 деца.

Заявления за подпомагане на деца със средства от благотворителната инициатива „Българската Коледа“ се приемат целогодишно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още