IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Контролни пунктове във вътрешността на страната ще спират нелегални мигранти

Пунктовете ще бъдат поставяни на второкласни, третокласни и горски пътища, планират от МВР

11:18 | 15.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Министерството на вътрешните работи (МВР) е започнало да изгражда контролно-пропускателни пунктове във вътрешността на страната, за да ограничи трафика на нелегални имигранти. Това съобщи директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски пред БНР.

Към момента такива пунктове са изградени в района на Бургас.

Новите КПП-та ще бъдат поставяни и на второстепенни, третостепенни и горски пътища, уточни още Терзийски. 

Той припомни още, че в последните случаи нелегалните мигранти са били задържани в автомобили или малки бусове на трафикантите. Преди години превозът е бил извършван директно с 50-местни автобуси.

Преди дни премиерът Бойко Борисов отбеляза, че проблемът с бежанците тепърва ще се задълбочава. В интервю за "Нова телевизия" той изрази своето безпокойство от думите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че "ще залее Европа с бежанци". Борисов посочи, че при затворените граници на Запад това означава, че те ще останат в България.

Същевременно гръцкият министър, който отговаря за миграцията, Янис Музалас коментира в края на миналата седмица, че потокът на бежанци от Турция към гръцките острови е под контрол и няма увеличение. Страната обаче предприе нови мерки за справяне с бежанската криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още