IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работната група за тол системата ще действа до 20 декември

Очаква се търгът да бъде възобновен всеки момент

11:17 | 17.08.16 г.
Работната група за тол системата ще действа до 20 декември

Работната група, която работи по нормативните промени във връзка с тол системата, ще продължи да действа до 20 декември, реши Министерският съвет на днешното си заседание.

Удължаването на срока се налага, защото – според обяснението на правителството, „работната група е в пряка зависимост от приключването на други процедури по въвеждане на тол системата“, т.е. обществената поръчка за избор на изпълнител, която пак беше спряна заради жалба.

Търгът беше временно спиран три пъти заради жалби в Комисията за защита на конкуренцията и се очаква всеки момент да бъде рестартиран.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова прогнозира, че най-вероятно през пролетта на 2017 г. ще бъде избран изпълнител на системата. Срокът за изграждането ѝ е 18 месеца.

Тол системата ще важи за товарните автомобили и ще обхваща магистралите и пътищата от републиканската пътна мрежа, към които ще се насочва товарният трафик. Товарни автомобили няма да могат да преминават по малките общински пътища.

За леките автомобили пък ще се въведе електронна винетка със срок на валидност 12 месеца от датата на закупуване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още