IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Институции подадоха над 100 проекта за достъпна среда по „Красива България“

Общата стойност на подадените проекти е над 10 млн. лева

14:22 | 18.08.16 г.
Институции подадоха над 100 проекта за достъпна среда по „Красива България“

Около 70 общини и областни администрации са кандидатствали по проект „Красива България“ за изграждането на 106 съоръжения за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания в обществени сгради и за създаването на 10 занимални за децата на работещите в администрацията.

Кампанията за набиране на предложения се проведе в периода 12 юли – 12 август, съобщават от социалното министерство. 

Кандидатствали са 72 институции - 64 общини, 4 областни администрации и 4 други държавни институции.

Подадените над 100 проекта предвиждат да се изградят обекти на територията на 24 области.

58 проекта са за сгради с обществено-административно обслужване, 29 – за училища, детски градини и висши учебни заведения, 6 – за болници, поликлиники и медицински центрове, 14 – за културни институции. Предложения има и за 5 обекта за предоставяне на социални услуги и 3 общински общежития.

Общата стойност на подадените проекти е над 10 млн. лева. Проектите ще се финансират по проект „Красива България“. Средствата са осигурени с преразпределение на бюджета на Националния план за действие по заетостта.

Всички предложения ще бъдат оценени дали отговарят на условията за допустимост за финансиране, след което ще бъдат класирани. Проектите, получили най-високи оценки, ще бъдат предложени за одобряване от Управителния съвет на проект „Красива България“ до края на август.

Непосредствено след одобряването ще бъдат подписани споразумения за финансиране на обектите. След това ще се проведат процедури за избор на изпълнител и ще се пристъпи към изпълнение на проектите, което трябва да приключи до края на ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още