IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерите на управляващото мнозинство се срещнаха с Борисов

Участниците в срещата са се обявили за пълен четиригодишен управленски мандат

13:21 | 01.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: МС</em></p>

Снимка: МС

Лидерите на управляващото мнозинство се срещнаха с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, съобщи пресцентърът на кабинета.

В срещата са участвали вицепремиерът Румяна Бъчварова, вицепремиерът и председател на ДБГ Меглена Кунева, министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски, министърът на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, председателят на НПСД Корман Исмаилов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски и зам.-председателят на ПГ на РБ Борислав Великов.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев е бил поканен, но е отказал да отиде с мотива, че ДСБ не участва във формати на мнозинството, съобщи по-рано Dnes.bg.

Лидерите на партиите са декларирали готовност да завършат пълен четиригодишен управленски мандат, се казва в съобщението.

Като приоритети за започналия политически сезон те са посочили гарантирането на националната сигурност, на финансовата стабилност и успешна подготовка за Българското председателство на ЕС.

Участниците в срещата са постигнали съгласие около "необходимостта от политическа стабилност, която да гарантира икономическото развитие на страната и продължаване на реформите".

"Остава приоритет активното участие на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз и в НАТО", се казва още в информацията от МС. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още