IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Живеем в една България, в която историята е подменена

Объркахме ЕС със СССР, каза Петър Стоянов при представянето на своята книга "Предговор на историята"

22:06 | 08.09.16 г. 3
Плевнелиев: Живеем в една България, в която историята е подменена

Днес всички трябва да признаем, че живеем в една България, в която все още историята е подменена, коментира президентът Росен Плевнелиев, цитиран от Прессекретариата на Президентството.

Държавният глава участва в представянето на книгата на неговия предшественик Петър Стоянов  - "Предговор на историята".

Плевнелиев беше категоричен, че историята трябва да се преговаря, защото много опасни са ненаучените уроци от историята. "Това, че днес в сърцето на Европа същото поколение, което разруши Берлинската стена издига нови стени на разделение, е един ненаучен урок от историята", каза той.

"Демокрацията и ЕС са нашият цивилизационен избор. С всички несъвършенства, които имат демократичните системи, с всичките кризи, пред които е изправен днес ЕС, това е най-добрият избор за България", каза от своя страна Петър Стоянов, цитиран от БТА.

"Объркахме ЕС със СССР, мислейки, че ЕС дава, а демокрацията е нищо повече от една рамка, от възможности, перспективи, които за да се реализират изискват страхотна мобилизация на творческите усилия на цялата нация", каза каза още президентът на България в периода 1997 - 2001 година. .

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
stanislavr
преди 7 години
Много си е прав човечецът. Лично той е ходил с тапет на несъществуващ митинг. Президент на всички българи - ходи на ифтар, а пренебрегва християнските празници. Пръмова стана Кунева. Бойко Борисов останал сираче на 42 години, а дядо му е дисидент, ама заради чужда булка. Костов от партиен секретар на факултет - председател на СДС. Да продължавам ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
Не може бивши партийци да правят Демокрация това на Роската тряяя да му е пределно ясно, защото при нас не е имало дефакто смяна на властта. Вчера нащо момче е бил изряден партиец и е следвал партийната линия днес бие камбаните на свободата. Къде си тръгнал бе пиле с цялата бандитска пассмина...... Затова и хората напускат страната, ше ги изчакат да пукнат и тогава след две три поколения може би ще се почне отначало...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 5
ing5rov
преди 7 години
Ала бала отново...куклите на конци съветват, а истинските президенти действат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още