IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GfK: Българите очакват по-високи доходи

Въпреки това остават скептични за развитието на икономиката, според проучване на анализаторите за третото тримесечие на 2016 г.

12:06 | 21.10.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Българите са скептични за развитието на икономиката, но очакват доходите им да нараснат. Това показва проучването на GfK за потребителския климат в Европа през третото тримесечие на 2016 г.

Авторите на проучването отбелязват, че икономиката в България е в процес на стабилен растеж – според първоначалните прогнози тя е нараснала с 2,9% през второто тримесечие в сравнение със същото тримесечие на 2015 г.

Но макар икономическият растеж да е на почти едно и също ниво близо две години, потребителите остават скептични. Те продължават да не вярват, че този растеж ще продължи и през идните месеци.

Икономическите очаквания са намалели с -0,8 пункта през септември, малко под дългосрочната средна от 0 пункта. От юни месец насам обаче показателят се е повишил с 6,5 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 7 години
сега се зачудих, кой ли по света не иска по високи доходи ... та и тия са открили топлата вода.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
khao
преди 7 години
с терористични държави до нас и през морето, няма как изкономиката да върви добре, дажи и да имаме най некорумпираното правителсво във Вселената, а ние даже и това нямаме :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още