fallback

Столичната община планира да удължи бул. "Тодор Каблешков" до "Черни връх"

Финансирането на строителството е със средства от бюджета на общината, очакваната стойност е около 10 млн. лева

18:05 | 15.11.16 г. 2
Автор - снимка
Редактор

Столичната община изтупва от праха идеята за удължаване на бул. “Тодор Каблешков” и свързването му с ул. “Хенрик Ибсен” и “Сребърна”.

С втора обособена позиция в рамките на същата процедура общината в София търси и надзорник на строителството.

Местната администрация в София е публикувала обществена поръчка за проектирането и строителството на удължението на булеварда от ул. “Луи Айер” до ул. “Емилиян Станев”, която е в непосредствена близост до мол Paradise на бул. "Черни връх".

Дължината на отсечката е около 1,5 км.

Очакваната стойност на строителството е малко над 9,5 млн. лева без ДДС, т.е. общата сума ще е около 10 млн. лева. Средствата са осигурени от бюджета на Столична община

Крайният срок за приемането на документи от кандидатите за строителството е 19 декември. Офертите се предвижда да бъдат отворени на 20 декември.

Общината очаква проектът да бъде реализиран до края на 2018 г.

От документацията към поръчката става ясно, че се предвижда строителството на пътно платно с габарит 12 м. Общината планира леко да разшири пътното платно на булеварда от бул. „Цар Борис ІІІ“ до бул. „България” в участъците, където той е с габарит 10,5 м, така че и то да стане 12 м широко, за се уеднакви ширината на цялата пътна отсечка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:16 | 13.09.22 г.
fallback