fallback

Горанов остава категорично против идеите на социалистите за нов данъчен модел

БСП най-добре знаят колко трудно се взима от богатите, заяви финансовият министър

12:57 | 18.11.16 г.

Финансовият министър в оставка Владислав Горанов отхвърли тезата на БСП, че при връщане на прогресивния данък средната класа ще запази облагането си, а държавата ще взима от богатите. 

"БСП най-добре знаят колко трудно се взима от богатите. Богатите и сега плащат повече от бедните, за мен пропорционалното облагане е най-справедливото", каза той. 

Горанов коментира възможностите за промени в бюджета преди второто четене, след като проектът  бе приет от депутатите на първо четене днес. 

"Не бихме подкрепили промяна на данъчния модел, нито увеличаване на пенсиите, което е неприемливо от гледна точка на пенсионния модел", каза отново той. 

Финансовият министър в оставка е оптимист, че България ще плати навреме задълженията си към Русия за оборудването за АЕЦ "Белене". Срокът, в който трябва да направим плащането без лихва, изтича на 15 декември. 

"Оптимист съм, че ще получим в сроковете, в които подписахме споразумение с руската страна, разрешение от ЕК за допустимост на това плащане. В този смисъл се движим в добро темпо. Вярвам, че ще разплатим в сроковете", каза Горанов.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:42 | 13.09.22 г.
fallback