IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Набират се проекти за финансиране по "Красива България" за 2017 г.

Догодина ще се подкрепят предложения за подобряване на средата и социалните услуги

13:21 | 06.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Започва кампания за набиране на проекти, които ще бъдат финансирани през 2017 г. по програма  „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика. През следващата година по инициативата ще се подкрепят предложения за подобряване на обществената среда в населените места, социалната инфраструктура и социалните услуги от резидентен тип.

Допустимите кандидати са общини, областни управители, държавни институции и контролни органи.

Документи могат да се подават от днес (6 декември) до 2 февруари 2017 г. Кандидатите трябва да са собственици на оферираните обекти или с делегирани права да ги стопанисват и управляват, информира МТСП.

По мярката за подобряване на обществената среда ще се финансират предложения за строително-монтажни и ремонтни работи в сгради или самостоятелни обекти в тях, които са за обществено обслужване в областта на администрацията, културата и изкуствата, спорта и социалния туризъм.

По мярката за подобряване на социалната инфраструктура допустимите предложения са строително монтажни в сгради или самостоятелни обекти в тях, които са за обществено обслужване в сферата на: образованието и наука, здравеопазване, центрове за обществена подкрепа, центрове за социална рехабилитация и интеграция, приюти и обществени трапезарии.

По мярката се финансират и ремонтни работи в обекти от тези области, които са със статут на недвижима културна ценност, но при условие, че техните собственици ги ползват пряко и не ги отдават под наем или, че същите не се нуждаят от допълнителни консервационно-реставрационни работи след обновяването им по проект „Красива България”.

По двете мерки максималната обща стойност на бюджета за един обект е 300 хил. лв. с ДДС, а минималната – 50 хил. лв. с ДДС. Съфинансирането от кандидата трябва да е най-малко 50% от общата стойност на проекта.

По време на кампанията през 2016 г. по програмата бяха ремонтирани и реновирани 67 публични сгради. Общата стойност на проектите е близо 10 млн. лв. От тях 5,4 млн. лв. са по „Красива България“, а останалата част - съфинансиране от бенефициентите.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още