IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са основните предизвикателства пред бизнеса в България през 2017 г.?

Липсата на квалифицирани кадри е основният проблем

22:36 | 20.12.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Липсата на квалифицирани кадри е основният проблем, който се очертава като трудност пред българския бизнес през 2017. По-ниски са очакванията на бизнеса по отношение на наемането на работна сила и по-високи от гледна точка на освобождаването на кадри и оптимизация на процесите. Това коментира председателят на БТПП Цветан Симеонов в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

Икономическата обстановка и политическата несигурност са другите основните предизвикателства пред бизнеса през 2017. За европейския бизнес вътрешният пазар се откроява като сериозна трудност.

"Индиректно това е опасно за България, тъй като 60% от износът на страната е за Европейския съюз. Ако се свиват очакванията в ЕС, това ще се отрази и на българските фирми, тъй като основният двигател в България през следващата година ще продължи да бъде износът", посочи той.

Според Симеонов 3% е разумно очакване за ръст на българската икономика през 2017.

Какви са трудностите и очакванията за българската икономика вижте във видеото: 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
Веск
преди 7 години
Ако плащаш стотинкище ти работят калинки10 години лъгахте хората с евроценности и сега ще си носите последствията. Евроценности = 460лв МРЗ брутна. вЕрвайте си. Натовска стабилност = 160 лева пенсия = ГЕНОЦИД = хляб + лекарства и нищо другоУспешен бизнес господа кръвопийци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 3
ivan.ivanov
преди 7 години
Основните предизвикателства за бизнеса в България са липсата на коректни работодатели. Работодателите продължават да мамят своите служители. Не ги осигуряват на реална заплата. Карат ги да работят в извънработно време, но не им плащат за това. Компаниите генерират огромни печалби, но не дават достойно възнаграждение на своя най-ценен актив - техните служители.Много по-добре би било за всеки, които желае достойно възнаграждение и светло бъдеще, да емигрира към Западна Европа. Направете го! Не си губете времето с работодателите измамници в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още