IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 2 март

07:40 | 02.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Съдът дава зелена светлина на прокурорските шефове да безчинстват над подчинените
в. Капитал

Делото, заведено от следователя от Национална следствена служба Страхил Каменички срещу зам.-главния прокурор Борислав Сарафов за оказан натиск, заплахи и обиди при разследването на катастрофата в Хитрино, е било прекратено от съдия Любомир Василев от Софийския градски съд (СГС). Това съобщи специализираният сайт "Правен свят", според който мотивите на съдията са, че Сарафов се ползва с функционален имунитет.

Генерал, лансиран при Орешарски, ще оглави армията
в. Капитал

Служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, направи поредната кадрова рокада с политически привкус. Министерският съвет реши днес преждевременно да отстрани и.д. началника на отбраната вицеадмирал Емил Евтимов само два месеца след като той бе назначен на този пост. Става въпрос за най-високата професионална длъжност в Българската армия. Както вече стана обичайно за практиката на служебното правителство, кадровата смяна не бе обявена в предарителния дневен ред.

Кандидатите за шофьори вече полагат изпити в изолатори
в. Сега

Листовките на изпита за кандидат-шофьори вече се решават само в специални кабинки. Преди да влезе в "изолатора", всеки кандидат се проверява по три пъти за електронни устройства. Всяко движение по време на изпита се следи онлайн с камера. Това е част от мерките, които бяха обявени преди година от транспортното министерство и ДАИ срещу изпитните измами, но от 1 март те вече са факт и се прилагат в цялата страна.

Затоплянето докара излишък от ток в енергийната система
в. Сега

Близо два месеца след като отчете рекордно потребление, енергийната система на България прелива от ток, а износът е възстановен. С по-топлото време са възстановени и резервите на електроенергийната ни система, която бе поставена на изпитание от силния студ и повишеното потребление, отчете вчера служебният министър на енергетиката Николай Павлов. Вчера той направи кратък преглед на състоянието на енергетиката и обяви, че ведомството разглежда финансовите отчети на всяко едно дружество и оптимизира паричните потоци. "Предполагам, че резултатът за първото полугодие ще бъде доста добър", прогнозира Павлов.

Пускат акции на борсата с ваучери
в. Стандарт

„Министерството на икономиката ще работи за привличане на повече внимание към капиталовия пазар у нас". Това заяви министърът на икономиката Теодор Седларски по време на последното заседание на Съвета за развитие на капиталовия пазар. На което присъстваха представители на Българската фондова борса (БФБ), Комисията за финансов надзор (КФН), представители на работодателските организации, на финансови институции и организации.

В рамките на заседанието беше разгледан проект „Подобряване и усъвършенстване на услугите на Българската фондова борса (БФБ) и Централен депозитар (ЦД), развитие на капиталовия пазари активиране на пазарните участници – български предприятия, индивидуални и институционални местни и чуждестранни инвеститори".

8 от 10 чужденци ходят на исторически обекти
в. Монитор

Над 80% от чужденците, които идват у нас посещават културно исторически обекти или места, свързани с културните традиции и символи на България . Това съобщи служебният министър на туризма Стела Балтова, която имаше открит урок в столичната гимназия по туризъм. Тя посочи още, че повече от 90 на сто японците, които посещават България идват специално за фестивала на розата. И уточни, че те са в страната между от 15 май и 15 юни, като участват в празниците на розата в Карлово и Казанлък. Тя припомни още,че България е на трето място в Европа по наличието на артефакти, след Италия и Гърция.

4800 българи милионери в зелено
в. Труд

Общо 4800 българи са милионери в „зелено“ – това е броят на хората, които притежават по над $1 милион в сметката си, според най-новия доклад Wealth Report 2017 на международната консултантска компания Knight Frank. В документа се посочва, че данните са на база отговори от близо 900 водещи частни банкери и финансови консултанти в света, които представляват над 10 000 клиенти с общо световно богатство от около 2 трилиона долара.

За две десетилетия българите, които притежават над 1 милион долара ще се увеличат близо два пъти. И ако през 2006 г. те са били 3100 души, през 2016 г. са станали 4800 души, посочват от Knight Frank. От компанията прогнозират, че през следващото десетилетие българите с подобна сметка ще са 5300 души.

36 стотинки за чадър на „Нестинарка“ остават, КЗК отхвърли жалбата
в. 24 часа

Цената от 36 стотинки за чадър и толкова за шезлонг на къмпинг „Нестинарка“ засега остава. Това е решила Комисията за защита на конкуренцията, която отхвърли жалба срещу избора на концесионер за плажа. Според фирма „Плаат Ем Джи Ди“ концесионното плащане е по-ниско от минималното, заложено в методиката. В жалбата си от края на януари тя посочва, че има пропуски и в документацията. КЗК обаче отхвърля твърденията, а решението може да се обжалва пред съда до 14 дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още