fallback

В. Данаилов: София привлича инвестиции, защото е най-големият град в България

Има предпоставки за развитието на столицата, които, поне в близко бъдеще, не могат да се създадат на други места, според експерт

21:55 | 13.03.17 г. 3

София е най-големият град в страната, топ образователният център на България с най-голям брой таланти. Това са основните предпоставки столицата ни да привлича най-много инвестиции в България.

Това коментира Владимир Данаилов, изпълнителен директор на Столичната агенция за приватизация и инвестиции, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него това са предпоставки, които, поне в близко бъдеще, не могат да се създадат на други места.

Фактори като ниската цена на работната ръка и цената за правене на бизнес са имали своя положителен ефект върху привличането на чуждестранни инвестиции, но не притежават дългосрочен потенциал, смята още Данаилов. 

„Сега фокус на София ще бъдат индустриите, които все по-интензивно произвеждат иновации, които правят повече развой. Когато успеем да привличаме такива индустрии в града, ние ще атакуваме директно предизвикателството, свързан с привличане и задържане на таланти, на образовани и качествени хора“, допълни той.

Целия разговор с Владимир Данаилов вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:45 | 06.09.22 г.
fallback