fallback

Асен Агов: България има нужда от реформи, но няма кой да ги прави

БСП сбърка ваксата с антиевропейското говорене, което е демоде

22:05 | 26.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

България има остра нужда от всеобхватни цялостни реформи – на бюджета, на прокуратурата, дори на териториалното деление, но няма ясно мнозинство, което да ги осъществи. Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR бившият журналист и парламентарист Асен Агов. 

По думите му е ясно отсега, че ще бъде съставено трудно правителство, то по всяка вероятност ще е правителство на малцинството и затова ще е нестабилно.

„БСП удвои броя на своите мандати, тя ще бъде много яростна опозиция и не може да очакваме конструктивност“, каза още Агов. Ето защо този кабинет няма да е в състояние да извършва нужните реформи, смята той.

Според него „Нова република“ и „ДА, България“ са направили огромна грешка, като не са намерили сили да се явят заедно на изборите. „Очевидно беше, че заедно ще имат по-силно присъствие. Но грешката е сторена, а нещата приключиха с тези избори. Има нещо по-важно: 500 - 600 хил. души са извън парламентарното представителство – това са интелигентни хора, хора с добри професии и високи доходи, които няма да търпят България да се влачи по корем“, каза още Агов.

Според него след изборите се налагат два извода. Първият е, че „БСП сбърка ваксата. Антиевопейското говорене, тип „а ла Сириза“, е демоде. И това се оказа доказано“.

А вторият извод според Агов е, че България, която поема председателството на ЕС, има нужда от тясно приобщаване към съюза, но с резултата от тези избори е показала, че не е готова да го постигне. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:01 | 05.09.22 г.
fallback