IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 14 април

08:15 | 14.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Агенция "Престъпна инфраструктура"
в. Капитал

Понякога истината идва като гръм. Понякога идва като изпусната фраза. А понякога те удря по главата като кашон с документи.

Кой ще купи "Нова телевизия"
в. Капитал

Почти девет години след като bTV и "Нова" бяха придобити от големи международни компании и се превърнаха в двете доминиращи телевизионни групи с по над 40% дял от аудиторията и приходите, телевизионният пазар е пред сериозна промяна.

Делегираните бюджети ще се обвържат с качеството
в. Сега

Програмата в сферата на образованието изобилства от красиви постановки, без да е посочено как ще бъдат постигнати те - например провеждане на "решителна политика за ликвидиране на неграмотността", мерки за предотвратяване на ранното напускане на училище, подкрепа на българските училища в чужбина, "повече спорт в училище за повече здраве и живот без агресия" и др. Планиран е например ежегоден ръст на средствата за наука, но не става ясно в какъв размер ще е той и откъде ще дойде. Не е известно и откъде ще дойдат пари за двойно увеличение на учителските заплати в следващите 4 г.

Червеният бизнесмен Гергов прокара схемата си за Пловдивския панаир
в. Сега

Схемата за Пловдивския панаир, начертана от известния бизнесмен Георги Гергов и лансирана от кабинета на Бойко Борисов миналото лято, вече може да сработи. Общинските съветници в Града под тепетата вчера "бетонираха" сделката, според която държавата се отказва от всичките си акции в панаирното дружество (49.63% от капитала), като ги харизва на две общини.

Варна още през август прие своите 29%, а сега и Пловдив се съгласи да вземе другите 20.63 на сто, след като преди месеци бе против и отхвърли подаръка, тъй като смяташе, че в това преразпределение на акциите има рискове. Преди дни обаче зам.-кметът Розалин Петков изненадващо внесе проект за прегласуване, който вчера бе подкрепен от съветниците от БСП, ГЕРБ и някои малки партии, представени в местния парламент. Граждани и опозицията освиркваха техните изказвания, чуваха се възгласи "У-у-у!", "Мръсни комунисти" и "Продажници". Само от ДСБ и "Съюз за Пловдив" бяха против.

Вдигат цех за плодови сокове в Кюстендилско
в. Монитор

Започва изграждането на цех за плодови сокове в кюстендилското село Лозно, обявиха от кметската управа в населеното място. Идеята беше лансирана още преди повече от година, като е предвидено в цеха да бъде изкупувана само местна продукция. Отделно от това в производството на сокове ще бъдат наети около 30 човека първоначално. По думите на кметът на Лозно Пламен Матуски вече има сключени договори с местни производители за изкупуване на череши и ябълки. За никой не е тайна, че Кюстендилския край се слави като овощната градина на България.

Пекин строи най-голямото летище в света за 40 месеца
в. Монитор

Китай строи най-голямото летище в света, което трябва да бъде готово само за 40 месеца, информира в електронното си издание германското списание "Шпигел". Проектът "Морска звезда" започна през септември 2015 г. и се планира шестте ръкава на терминала с характерна форма да заработят до 2019 г.

Първоначално авиовъзелът ще обслужва 45 млн. пътници годишно, а по-късно се очаква броят им да скочи до 100 милиона. Китай вече може да се похвали, че е страната с най-много летища в света. През 2006 г. те бяха 140, оттогава са открити още 60, а до 2025 г. правителството планира да бъдат построени нови 124 летища. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още