IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 11 май

07:40 | 11.05.17 г.
Преглед на печата за 11 май

Московски върна старото ръководство на железниците
в. Капитал Daily

Владимир Владимиров ще оглави за трети пореден път държавния "Холдинг БДЖ", съобщиха официално от транспортното ведомство в сряда. Владимиров бе отстранен от служебния министър на транспорта Христо Алексиев с мотива, че железницата е пред фалит и невъзможност да обслужва пътническите графици. В ръководството на "БДЖ Пътнически превози" пък се завръща Любомир Иванов, който също бе сменен от ръководната позиция в държавните железници преди три месеца. За шеф на "БДЖ Товарни превози" е назначен Пламен Пешаров, а за карго превозите на БДЖ отново ще отговоря Любомир Илиев. Според съобщението на ведомството на Ивайло Московски той е дългогодишен специалист в извършването на транспортни услуги.

Засега не се съобщава за промени в ръководството на Национална компания "Железопътна инфраструктура", чийто дългогодишен шеф Милчо Ламбрев също бе отстранен от Христо Алексиев и на негово място бе назначен Красимир Папукчийски. Самият Алексиев, преди да стане служебен министър, бе заместник на Ламбрев.

Онкодиспансерът в Пловдив пак е забъркан в скандал
в. Сега

За половин година онкодиспансерът в Пловдив се оказа забъркан във втори голям скандал, като и този път той е предизвикан от предаването на Нова телевизия "Господари на ефира". Върховната касационна прокуратура образува досъдебно производство срещу длъжностни лица от "Комплексен онкологичен център - Пловдив" ЕООД за съзнателно сключване на неизгодна сделка, от която за дружеството са настъпили щети в размер на повече от 500 000 лв. и случаят е особено тежък - престъпление по чл. 220, ал. 2, вр. с ал. 1 от НК, съобщиха от прокуратурата. Текстът е за умишлено сключена неизгодна сделка със значителна вреда и наказанието е от 3 до 10 години затвор плюс лишаване от право за заемане на длъжност и упражняване на професия.

42-ма съветници ще имат премиерът и вицетата
в. Сега

42-ма съветници и сътрудници може да си назначат премиерът и четиримата му заместници, след като правителството вчера промени устройствения правилник на Министерския съвет. От пресслужбата изтъкват, че ново е само разпределението, а общият брой на щатовете се запазва без промяна. Министър-председателят може да има до 16 съветници. По деветима сътрудници ще могат да си назначат вицепремиерите без портфейл Томислав Дончев и Валери Симеонов. Вицетата, които са и министри - Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, ще имат по четирима сътрудници в политическите си кабинети. Отделно те имат екипи и в министерствата, които ръководят.

Министър нареди: Тунелите да са готови до юни!
в. Стандарт

Ремонтите в тунелите "Витиня" и "Ечемишка" трябва да са приключили до юни и те да са отворени. Това обяви Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той испектира ремонтните дейности, които в момента текът там. Заедно с него бе и шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов. 

Нено Димов иска туристически хъб
в. Стандарт

Създаването на туристически хъб е сфера за развитие в сектора. Това коментира вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов в интервю за телевизия "Европа". "Един курорт се продава относително трудно. Ако направите един хъб от много курорти, както има в Австрия, в Швейцария, тогава дестинацията става значително по-атрактивна. Същото важи и за черноморския туризъм, и за селския и екотуризма", каза Димов.

Държавата влезе в „Авионамс“
в. Монитор

Държавата вече е реален собственик на авиоремонтния завод „Авионамс“, научи „Монитор“. Частният съдебен изпълнител Стоян Якимов е джиросал, т.е. прехвърлил акциите на „Държавната консолидационна компания“ ЕАД. Дружеството се яви на търг точно преди година - на 10 май 2016 г. и откупи „Авионамс“ за 28 941 117 лева на публичната продан, обявена от ЧСИ-то.

Откриваме наш завод за противоградни ракети в Аржентина
в. Монитор

Завод за сглобяване на български противоградни ракети започва работа в аржентинската провинция Мендоса, съобщи собственикът на българската фирма прозиводител Христо Крушарски, който присъства лично при инсталацията на последните машини. Близо 3 млн. долара е инвестицията, очакванията му са новата фабрика да утрои производствения капацитет на базата в Стара Загора, която развива дейността си вече четвърт век.
По думите му през миналата година близо 40 на сто от неговите противоградни ракети са използвани за защита на земеделските култури в България. Той уточни, че родното производство е с много по-добри технически данни от македонското.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още