IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът свиква среща за намаляване на административната тежест

Търсят се варианти за облекчаване на режимите за работа с гражданите

08:28 | 16.06.17 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Работна среща за набелязване на мерки за намаляване на административната тежест свиква тази сутрин в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

В Гранитна зала са поканени представители на местната власт, държавата и браншови организации. Търсят се варианти за облекчаване на режимите за работа с гражданите. 

От страна на правителството участие ще вземат още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев. В срещата ще участват кметове и представители на Националното сдружение на общините в България, представители на Агенцията по вписванията, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Камарата на архитектите, Нотариалната камара, Висшия адвокатски съвет и Държавната агенция по електронно управление. 

Вчера от икономическото министерство съобщиха, че ще има промени в 60% от услугите, предоставяни от ведомството.

Очаква се 113  административни  услуги да бъдат оптимизирани или да отпаднат като мярка за облекчаване на административната тежест за бизнеса, обяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

По думите му е направен анализ за намаляване на бюрокрацията при общо 187 услуги, предоставяни към момента от министерството и второстепенните разпоредители. По отношение на промените в 113 услуги, 67 броя са такси, за които има предложение за намаляване, а за 21 услуги таксата напълно ще отпадне.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 6 години
прав си, а навремето като писах че мистър пица е най-добрия фин министър който сме имали ми се смееха :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
zelka007
преди 6 години
ха ха ... то Вдянков ги подкара навремето , ама лично ББ и Цв.Цв. го спряха и се почнаха едни назначения :))) . Вдянков започна да говори че трябва и на росенец да турят нивомер и пр. и че не може всички данъчни складове да са на лук :))) . започна да говори, че трябва в здравеопазването да има пълен публичен ценоразпис на медицинските услуги и материали и да се знае всеки какво и за колко прави и го махнаха човека :))) . сега някой вярва ли, че ББ и Цв.Цв. ще позволят някаква промяна въобще ?!? аз лично не вярвам, най-много да намалят някоя такса от 21.50 на 19.80 примерно... и до изборите догодина да говорят колко са п.и.ч.о.в.е...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
retro_69
преди 6 години
Е,а дано....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още