fallback

Премиерът връща Мирослав Боршош като директор на НДК

На работна среща при Бойко Борисов са изчистени противоречията за начина на управление на Националния дворец на културата

17:15 | 27.06.17 г. 5

Мирослав Боршош да бъде възстановен като изпълнителен директор и член на Борда на директорите на НДК. Това предложение ще внесе премиерът Бойко Борисов за разглеждане на утрешното заседание на Министерския съвет, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Министър-председателят е провел среща с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен директор на „Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД Мирослав Боршош.

На срещата е обсъдена работата на ръководството на НДК и са били изчистени противоречията относно начина на управление на държавното дружество.

Ще бъде внесен за разглеждане и проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в „НДК – Конгресен център София” ЕАД. Предложението е те да преминат от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 към министъра на културата.

Министър Лиляна Павлова вчера освободи от длъжност изпълнителния директор и член на борда на НДК Мирослав Боршош.

Мотивите за смяната бяха, че е налице системно неизпълнение на указания, дадени от страна на едноличния собственик на капитала, както и системно неизпълнение на решения на Съвета на директорите. Павлова обвини Боршош, че с действията си застрашава изпълнението на всички дейности по привеждането на сградата на НДК в съответствие с нуждите на председателството.

Самият Боршош коментира, че отказва да подписва нови обществени поръчки, свързани с подготовката на НДК за председателството под натиск и в условия, които не отговарят на правилата и закона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:59 | 13.09.22 г.
fallback