fallback

КЗК твърди, че ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп са нарушили Закона за конкуренцията

Според Комисията застрахователните брокери са били ограничени да правят отбив от собственото си възнаграждение в полза на клиенти

10:58 | 06.07.17 г.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) твърди в свое определение, че ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ АД са нарушили Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК). 

Антимонополната комисия смята, че застрахователят е налагал забранени вертикални споразумения за определяне на цени на препродажба в посредническите договори със застрахователните брокери по отношение на договорите за общо/имуществено застраховане, с изключение на застраховка „Гражданска отговорност“.

Това поведение според КЗК има за цел предотвратяване, ограничаване и нарушаване на конкуренцията на пазара на търговия на дребно със застрахователните продукти на компанията.

Производството по преписка от 2016 г. е образувано във връзка с налагане на търговски практики, с които пряко или косвено застрахователните брокери се ограничават да правят отбив от собственото си възнаграждение в полза на крайните клиенти.

В срок от 30 дни страната в производството има право да представи писмени възражения по предявените твърдения. Срокът започва да тече от деня на получаване на определението.

Компанията има право на достъп до материалите по преписката, както и право да бъде изслушана от КЗК.

Определението не подлежи на обжалване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:47 | 07.09.22 г.
fallback