fallback

Подготовката за ремонт на път 1-7 в частта "Върбишки проход" започва догодина

Освен изработване на инвестиционен проект, ще се проведат екооценка и археологически проучвания, каза регионалният министър

17:20 | 21.07.17 г.

През 2018 г. стартира стратегическата подготовка за завършването на републикански път I-7 - "Върбишки проход".

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройстовто Николай Нанков в отговор на въпрос на народиня представител от „БСП за България“ Иван Иванов, предаде Агенция „Фокус“.

По отношение на път I-7 в частта му "Върбишки проход" освен изработването на инвестиционен проект, ще трябва да се проведат процедури по оценка на въздействието върху околната среда и оценка за съвместимостта, предвид обхванатите защитени зони от „Натура 2000“, уточни Нанков.

Ще се спазят изискванията за Закона за културното наследство за извършване на предварителни археологически проучвания, каза министърът и поясни, че е необходимо да се осигури финансиране за всички тези дейности.

Нанков каза още, че габаритът на пътя и техническият елемент не отговарят на нормативните изисквания. Той уточни, че трябва да се извършат процедури по проектна готовност. Едва след този етап ще се засегне темата за осигуряването на финансов ресурс за самото строителство, коментира министърът на регионалното развитие.

По думите му на този етап ремонтът на републикански път 1-7 в частта му "Върбишки проход" не е предвиден за изпълнение в рамките на бюджетната 2017 г. Министър Нанков отчете, че през този район преминават и други републикански пътища, които осигуряват връзката с Южна България.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:23 | 14.09.22 г.
fallback