fallback

Българската прокуратура има 3 дни, за да убеди Сърбия да екстрадира Цв. Василев

Висшият съд в Белград се обяви за некомпетентен да се произнесе по искането за екстрадиране на банкера, решението може да се обжалва пред Апелативния съд

17:52 | 26.07.17 г. 4
Автор - снимка
Редактор

Висшият съд в Белград се обяви за некомпетентен да се произнесе по искането за екстрадиране на банкера Цветан Василев, председател на Надзорния съвет и мажоритарен акционер на фалиралата през 2014 г. Корпоративна търговска банка (КТБ), съобщава сръбската информационна агенция Танюг.

Решението може да се обжалва пред Апелативния съд в Белград в рамките на три дни. 

Агенцията припомня, че Василев се предаде на съдебните власти в Сърбия през септември 2014 г. Той очаква на свобода решението на искането за екстрадиране от българските власти, но му е забранено да напуска адреса, на който е регистриран, и му е отнет паспортът, съобщава БНР.

Съдът задължи Василев и периодично да се явява в полицията.

България издаде международна заповед за арест на Василев през 2014 г. след фалита на КТБ.  

Апелативният съд в Белград вече два пъти отменя решение за одобряване на екстрадицията на Василев и задължи Висшия съд да повтори проверката за установяване на предпоставките за предаването му на българските власти.

Танюг припомня, че преди дни прокуратурата повдигна обвинения на Василев, както и на още 17 души, сред които и бившите подуправители на БНБ Цветан Гунев и Румен Симеонов, за фалита на КТБ.   

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:53 | 12.09.22 г.
fallback