fallback

Премиерът: Новият антикорупционен орган да разгледа приватизацията на "Полимери"

Сделката за девненския завод е много "приятна" и олицетворява как се е процедирало в държавата по това време, коментира Бойко Борисов

14:21 | 06.08.17 г. 5

Новият антикорупционен орган трябва да разгледа приватизационната сделка за девненския завод "Полимери", каза днес във Варна премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Според него тя е много "приятна" и олицетворява как се е процедирало в държавата по това време. Би било интересно да се види и какви съдийски решения са вземани през годините, каза още премиерът.

Той припомни, че по случая с "Полимери" от няколко години тече разследване, което за момента се води срещу неизвестен извършител.

В момента държавата дава 15 милиона лева за утилизацията на тоновете отровни вещества, които са оставени в предприятието, посочи Борисов.

Той заяви, че бившият собственик на завода е разпродавал и е вземал парите, само че отровите са оставени и сега обезвреждането им е за сметка на данъкоплатците. Средствата обаче трябва да бъдат осигурени, за да не бъде отровен целият район, включително и Варна, обобщи премиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:14 | 09.09.22 г.
fallback